Brambory s fenyklem, rajčaty a houbami v jednom hrnci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s fenyklem, rajčaty a houbami v jednom hrnci
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 37750 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
600 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Fenykl čerstvý |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
400 g | Hlíva ústřičná |
1 polévková lžíce | Kerblík |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
400 g | Rajčata |
1 dl | Rajčatová šťáva |
2,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 112,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fenykl čerstvý, Kerblík, Paprika žlutá, Pepř bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Hlíva ústřičná, Olej olivový, Oregano čerstvé, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s fenyklem, rajčaty a houbami v jednom hrnci postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme brambory, hlívu ústřičnou, rajčata, chilli papričku, žlutou papriku, fenyklovou hlízu, cibuli a česnek. |
2 | Papriku a chilli rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Brambory nakrájíme na tenké plátky. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Hlívu rozkrájíme na menší kousky. |
3 | Omyté čerstvé bylinky (kerblík, oregano, bazalku) drobně pokrájíme. Nať fenyklu odložíme stranou na ozdobu. |
4 | V hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zpěníme cibuli s česnekem. Postupně budeme přidávat houby, pak papriku s chilli papričkou a vše za stálého promíchávání krátce osmažíme. Přidáme rajčata, brambory, vše ochutíme solí, pepřem, bylinkami, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 10-15 minut. |
5 | Hotový pokrm dosolíme podle chuti, rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami fenyklu a podáváme. |