Kančí kýta pečená v zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí kýta pečená v zelí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37751 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
800 g | Kančí kýta |
100 g | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
250 ml | Víno červené |
300 ml | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kančí kýta, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí kýta pečená v zelí postup přípravy receptu:
1 | Zelí a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Vše v míse smícháme s kořením, solí a hořčicí. Do směsi vložíme očištěné maso, přiklopíme a necháme v chladu alespoň dva dny marinovat. |
2 | Odleželé maso vložíme do pekáče, přilijeme vodu a víno a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Je-li třeba, během pečení maso podlijeme vodou. |
3 | Upečené maso vyjmeme ze zelí a držíme na teple. Ze zelí odstraníme nové koření, pepř a bobkový list, směs umixujeme dohladka a v čistém rendlíku prohřejeme. |
4 | Maso naporcujeme a podáváme s umixovanou omáčkou. |