Žloutkové citronové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutkové citronové řezy
Žloutkové citronové řezy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37757 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
25 g | Citronová kůra |
300 g | Cukr moučkový |
120 g | Mandle |
80 g | Mouka pšeničná hrubá |
80 g | Solamyl - bramborový škrob |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
20 g | Máslo čerstvé |
120 g | Šlehačka ve spreji |
25 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 435,2mg |
Draslík | 273,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Solamyl - bramborový škrob, Máslo čerstvé, Šlehačka ve spreji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutkové citronové řezy postup přípravy receptu:
1 | Žloutky s cukrem a vejci vyšleháme, přisypeme strouhanou citronovou kůru, solamyl a znovu trochu vyšleháme, nakonec postupně přimícháme hrubou mouku, drcené mandle a sníh z bílků. |
2 | Formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a těsto do formy nalijeme. Vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme 45 minut dozlatova. |
3 | Upečené těsto vyklopíme, necháme vychladnout, nakrájíme na řezy, ozdobíme šlehačkou a podáváme. |