Kapusta vařená ve vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapusta vařená ve vývaru
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 3776 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Kapusta hlávková |
10 g | Petržel - nať |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 470kJ
15% Sacharidy 53 g
15% Tuky 11 g
44% Sodík 878 mg
46% Bílkoviny 26 g
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 604,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapusta vařená ve vývaru postup přípravy receptu:
1 | Kapustu omyjeme, rozpůlíme a uvaříme ve vývaru tak, aby zůstala mírně tuhá. |
2 | Na hluboký talíř dáme půlku kapusty a přelijeme dvěma naběračkami vývaru. Posypeme sekanou petrželovou natí. |