Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Tuňákový koláč 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 37761

Ingredience

1 kg Cibule
1 špetka Cukr krupice
25 g Droždí
300 g Mouka pšeničná hladká
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
250 g Slanina vepřová
125 g Smetana 12% (konzumní)
2 špetka Sůl
150 g Tuňák v oleji
4 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 011kJ
6% Sacharidy 20 g
18% Tuky 14 g
12% Sodík 243 mg
17% Bílkoviny 10 g

Tuňákový koláč postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, droždí, 150 ml vody a špetku cukru. Vše promícháme, přidáme ještě špetku soli a 50 ml olivového oleje a pořádně prohněteme. Těsto pak necháme cca 20 minut na teplém místě, kde by nám mělo zhruba zdvojnásobit objem.

2

Mezitím si připravíme zbytek. Oloupeme cibule a nakrájíme je na tenká kolečka. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a smícháme je s cibulí. Pak směs vložíme na rozpálenou pánev, kde cca pět minut podusíme.

3

Na pracovní desku si vyndáme formu na koláč a vložíme do ní připravené těsto. Rovnoměrně těsto posypeme cibulovou směsí. Na závěr na těsto rozdělíme okapaný obsah konzervy tuňáka.

4

Vše zalijeme omáčkou. Tu si připravíme ze smetany, kterou smícháme s vejcem. Okořeníme špetkou soli, pepře a petržele. Nyní omáčku rozlejeme po celém koláči.

5

Nyní stačí dát do předehřáté trouby na 200 stupňů a nechat 25 minut péct.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept