Recept

Žampiony s Crème fraîche a sázenými vejci

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 37766
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

200 g Anglická slanina
8 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 kg Žampiony čerstvé
domácí krém
2 polévková lžíce Podmáslí kysané 1%
2,5 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 475kJ
4% Sacharidy 16 g
67% Tuky 51 g
38% Sodík 760 mg
41% Bílkoviny 23 g

Žampiony s Crème fraîche a sázenými vejci postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme domácí "Crème fraîche". Den předem vyšleháme 2.5 dl zakysané smetany s 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin stát.

2

Druhý de očistíme jarní cibulky, malé mladé žampiony, které rozpůlíme nebo větší rozčtvrtíme. Cibuli nakrájíme na silnější kroužky.

3

Ve velké pánvi na 3 lžicích oleje restujeme žampiony dozlatova. Restujeme je za stálého míchání 3-4 minuty.

4

V druhé pánvi dokřupava opečeme plátky slaniny. Pak je z pánve vyjmeme, přidáme máslo, cibulku a smažíme ji dozlatova (asi 2 minuty).

5

V pánvi (nejlépe pánev na sázená vejce) na 2 lžicích oleje usmažíme 4 volská oka. Každé osolíme 2 špetkami soli.

6

Na talíře rozdělíme horké žampiony, pokryjeme cibulkou, 2-3 lžícemi domácí smetanou "Crème fraîche" na kterou položíme plátky slaniny se sázenými vejci. Vše posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a podáváme.

Poznámka

Zbytek domácí "Crème fraîche" uzavřeme a v chladničce uchováme 3-5 dní na další použití.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept