Recept

Zeleninový koláč s kapustou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 37771
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Brokolice
10 g Droždí
1 kg Kapusta růžičková
50 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká
300 g Mrkev kořen
200 g Slanina vepřová
200 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 935kJ
11% Sacharidy 40 g
148% Tuky 111 g
18% Sodík 359 mg
35% Bílkoviny 20 g

Zeleninový koláč s kapustou postup přípravy receptu:

1

Očistíme růžičkovou kapustu a nakrájíme spolu s brokolicí a mrkví na drobné kousky. Přivedeme k varu jeden litr vody a vsypeme do ní zeleninu. Uvaříme doměkka a scedíme.

2

Smícháme mouku, na plátky nakrájené máslo, droždí a mléko. Vše pořádně promícháme a vložíme do formy na koláč.

3

Plátky slaniny rovnoměrně rozložíme na koláč a na slaninu rozložíme zeleninovou směs.

4

Ušleháme vejce, smícháme se smetanou a přelijeme směsí celý koláč.

5

Zeleninový dort přikryjeme alobalem a pečeme na 200 stupňů cca 50 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept