Perský hamburger - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perský hamburger
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37773 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb Pita |
500 g | Jehněčí maso mleté |
5 polévková lžíce | Jogurt bílý |
5 g | Kari koření |
5 g | Kmín římský |
10 g | Koriandr čerstvý |
3 g | Kurkuma |
10 g | Máta |
100 g | Okurka salátová |
5 g | Paprika mletá sladká |
10 g | Protlak rajčatový |
3 g | Skořice mletá |
60 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 92,3mg |
Draslík | 478,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb Pita, Jehněčí maso mleté, Jogurt bílý, Kari koření, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Máta, Okurka salátová, Paprika mletá sladká, Skořice mletá, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perský hamburger postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mleté maso, 1 lžíci jogurtu, přidáme ostatní přísady a zamícháme. Vypracujeme 4-8 nižších placiček. |
2 | 3-4 minuty je z každé strany smažíme 10 cm pod horkým grilem, až jsou dohněda opečené a křupavé. Podáváme v chlebu pita s jogurtem, mátou a kolečky okurky. |