Sekaná s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná s rajčaty
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37780 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso mleté |
100 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
10 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
50 g | Slanina vepřová |
90 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 148,9mg |
Draslík | 825,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 241,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mleté maso, rajčata, směs strouhanky a bylinek, cibuli, mrkev, česnek, petrželku, rozšlehané vejce, worcesterskou omáčku, podle chuti sůl a pepř. |
2 | Plátky slaniny položíme napříč do formy, necháme je přečnívat přes okraje. Formu naplníme masovou směsí, přes směs přehneme slaninu. |
3 | Vyklopíme z formy na pekáč a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. Jednou či dvakrát sekanou potřeme výpekem. |
4 | Zvýšíme teplotu na 230 °C a 15 minut dopečeme, až je sekaná dobře propečená. Sekanou nakrájíme a podáváme teplou. |