Recept

Bramborový koláč s mletým hovězím masem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bramborový koláč s mletým hovězím masem 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37786
Kategorie: Brambory

Ingredience

50 g Celer řapíkatý
150 g Cibule
750 g Hovězí maso mleté
300 ml Hovězí vývar základní
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
120 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
3 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 g Sůl
Bramborová kaše
750 g Brambory
30 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
125 g Sýr Čedar
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 640kJ
9% Sacharidy 34 g
40% Tuky 30 g
62% Sodík 1 g
99% Bílkoviny 56 g
Bramborový koláč s mletým hovězím masem
  • Bramborový koláč s mletým hovězím masem
  • 1
  • Bramborový koláč s mletým hovězím masem
  • 2
  • Bramborový koláč s mletým hovězím masem
  • 3
  • Bramborový koláč s mletým hovězím masem
  • 4
  • Vložit obrázek

Bramborový koláč s mletým hovězím masem postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, celer, mrkev a 3 minuty smažíme. Přidáme mleté maso a dále asi 5 minut společně smažíme.

2

Přisypeme mouku, zamícháme a zahříváme 1 minutu. Přidáme vývar, rajský protlak, worcesterskou omáčku, sůl, pepř. Asi 45 minut za občasného míchání podusíme.

3

Ve slané vodě uvaříme doměkka oloupané brambory, scedíme je a necháme dobře okapat. Přidáme máslo a mléko a brambory rozmícháme na kaši. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný sýr.

4

Do zapékací misky dáme masovou směs a zakryjeme bramborovou kaší. Pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Kaše má být zlatohnědá a náplň musí být dobře propečená.

5

Ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Bramborový koláč s mletým hovězím masem
Tomuto jídlu doma říkáme pastýřský koláč a máme ho rádi. Když jsem zalila maso vývarem, trochu jsem se lekla, protože to hodně zřídlo, ale bez pokličky se tekutina během určené doby vyvařila a vše pak bylo v pořádku. Část nastrouhaného čedaru jsem si nechala na závěrečné posypání, aby se vytvořila krusta. Hodnotím kladně smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept