Roláda z bramborového těsta vařená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z bramborového těsta vařená
Roláda z bramborového těsta vařená
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37787 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
700 g | Brambory vařené |
10 ml | Citronová šťáva |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
400 g | Povidla švestková |
150 g | Pšeničná krupice |
5 g | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 310,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová šťáva, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Povidla švestková, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z bramborového těsta vařená postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme rozmačkané vařené brambory, přisypeme mouku, polovinu krupice, špetku soli, vejce a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme silnější plát. |
2 | Druhou polovinu krupice nasypeme do rozpálené pánve, upražíme nasucho, zalijeme 1 dl vody, aby se spařila. Krupicí potřeme plát těsta a zavineme do rolády. Zabalíme do pláténka a vložíme do vroucí vody. Vaříme zvolna 30 minut. Vyndáme, rozbalíme a necháme odpařit vodu. |
3 | Povidla naředíme trochou vody, zakápneme citronovou šťávou, přimícháme trošku skořice, ohřejeme a dobře promícháme. |
4 | Roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talířky a přelijeme povidlovou zálivkou. |