Jednoduchý recept

Staročeský zelný závin

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 37788

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Listové těsto
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 302kJ
13% Sacharidy 46 g
49% Tuky 36 g
15% Sodík 306 mg
22% Bílkoviny 12 g

Staročeský zelný závin postup přípravy receptu:

1

Pečlivě očistíme zelí a nakrájíme ho na tenké proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme na kostičky nakrájenou slaninu a spolu s cibulí pět minut opékáme. Pak přidáme zelí a vše podusíme. Do směsi přimícháme špetku soli a pepře.

2

Těsto připravíme dle návodu na obalu a rozložíme jej na pracovní desce. Na těsto rovnoměrně (kromě krajů) rozložíme směs z pánve a těsto zabalíme opatrně do závinu. Nyní už jen stačí závin potřít rozšlehaným vejcem a dát péct do trouby předehřáté na 200 stupňů cca 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept