Zapečené hovězí s meruňkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené hovězí s meruňkami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 37789 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Čatní broskvové |
2 stroužek | Česnek |
1 krajíc | Chléb konzumní |
160 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kg | Hovězí maso mleté |
1 polévková lžíce | Kari koření |
60 g | Mandle |
30 g | Máslo čerstvé |
90 g | Meruňky |
300 ml | Mléko polotučné |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 149,5mg |
Draslík | 574,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí maso mleté, Kari koření, Mandle, Meruňky, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čatní broskvové, Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené hovězí s meruňkami postup přípravy receptu:
1 | Chléb zalijeme 2 polévkovými lžícemi mléka a necháme 5 minut nabobtnat. |
2 | Ve woku rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli a drcený česnek a několik minut je zvolna za občasného míchání smažíme. |
3 | Přidáme mleté maso, mícháme a 5 minut je dohněda smažíme. |
4 | Přidáme kari koření, mícháme a smažíme ještě 2 minuty. Přidáme nakrájené meruňky a polovinu nadrcených mandlí, čatní, citronovou šťávu, podle chuti pepř a sůl. |
5 | Rozmačkáme namočený chléb a přimícháme jej k masu. Směs vyklopíme do tukem vymazané zapékací mísy a 35 minut pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. |
6 | Rozklepneme vejce, rozšleháme je se zbylým mlékem, dochutíme pepřem a solí. Zalijeme masovou směs, posypeme mandlemi a 25-30 minut pečeme, až je povrch dozlatova zapečený. |