Suchar s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Suchar s medem
Suchar s medem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37791 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
80 g | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Med včelí |
1000 ml | Mléko polotučné |
650 g | Mouka pšeničná hladká |
70 ml | Sádlo škvařené |
150 g | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
25 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 19,2mg |
Draslík | 160,4mg |
Vláknina | 126,0mg |
Vitamín A | 2,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Sádlo škvařené, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Suchar s medem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme teplé mléko, přidáme med a rozmícháme. Přisypeme mouku, kypřicí prášek, solamyl, přidáme sádlo, špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme odležet. |
2 | Plech pomažeme tukem, z těsta vytvarujeme dva bochníky, položíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Po vychladnutí nakrájíme na krajíčky, vyskládáme na suchý plech a v troubě při otevřených dvířkách sušíme. |
3 | Krajíčky sucharu posypeme vanilkovým cukrem a podáváme. |