Suchary z ovesných vloček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Suchary z ovesných vloček
Suchary z ovesných vloček
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 37793 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
30 g | Cukr skořicový |
15 g | Cukr vanilka |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
300 g | Ovesné vločky |
25 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 46,9mg |
Draslík | 286,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Ovesné vločky, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suchary z ovesných vloček postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme ovesné vločky, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Potom přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo, vejce a vanilkový cukr. Vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto. |
2 | Plech pomažeme tukem, z těsta vytvarujeme dva podlouhlé bochníky a položíme na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Upečené bochníky necháme vychladnout, nakrájíme na krajíčky, vyskládáme na suchý plech a sušíme ve vyhřáté troubě při otevřených dvířkách. |
3 | Krajíčky posypeme skořicovým cukrem a podáváme. |