Jednoduchý recept

Hovězí jazyk v aspiku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 280 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 260 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37794
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
280 g Cibule
2,5 kg Vepřový jazyk uzený
3 l Voda pitná
1 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 948kJ
1% Sacharidy 3 g
73% Tuky 54 g
131% Sodík 3 g
84% Bílkoviny 47 g

Hovězí jazyk v aspiku postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme jazyk, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list a cibuli, přivedeme k varu a 3-4 hodiny jej velmi zvolna doměkka povaříme. Po 2 hodinách ochutnáme vodu, je-li příliš slaná, vyměníme ji. Vývar nevyléváme, jazyk vyndáme z hrnce a necháme částečně zchladnout. Jazyk oloupeme, podélně rozřízneme napůl.

2

3 polévkové lžíce vody v malé misce promícháme se želatinou. Necháme asi 3 minuty stát, až želatina nabobtná. Misku postavíme do hrnce se zvolna se vařící vodou a 3 minuty želatinu necháme rozpouštět.

3

K želatině přilijeme 150 ml vývaru z jazyka a zamícháme.

4

Jazyk urovnáme do formy, jednu polovinu řezem nahoru, druhou řezem dolů a zalijeme jej želatinou. Přikryjeme fólií a dáme na noc do chladničky.

5

Před podáváním nakrájíme jazyk na tenké plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept