Hovězí jazyk v aspiku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 280 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí jazyk v aspiku
Celkový čas: | 280 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 260 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37794 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
280 g | Cibule |
2,5 kg | Vepřový jazyk uzený |
3 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 322,5mg |
Draslík | 491,2mg |
Vláknina | 978,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřový jazyk uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí jazyk v aspiku postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme jazyk, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list a cibuli, přivedeme k varu a 3-4 hodiny jej velmi zvolna doměkka povaříme. Po 2 hodinách ochutnáme vodu, je-li příliš slaná, vyměníme ji. Vývar nevyléváme, jazyk vyndáme z hrnce a necháme částečně zchladnout. Jazyk oloupeme, podélně rozřízneme napůl. |
2 | 3 polévkové lžíce vody v malé misce promícháme se želatinou. Necháme asi 3 minuty stát, až želatina nabobtná. Misku postavíme do hrnce se zvolna se vařící vodou a 3 minuty želatinu necháme rozpouštět. |
3 | K želatině přilijeme 150 ml vývaru z jazyka a zamícháme. |
4 | Jazyk urovnáme do formy, jednu polovinu řezem nahoru, druhou řezem dolů a zalijeme jej želatinou. Přikryjeme fólií a dáme na noc do chladničky. |
5 | Před podáváním nakrájíme jazyk na tenké plátky. |