Pikantní sýrový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní sýrový koláč
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 37795 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
70 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
125 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Ovesné vločky |
200 ml | Smetana sladká 12% |
1 špetka | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
250 g | Sýr Parmezán |
30 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 145,4mg |
Draslík | 353,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kypřicí prášek do pečiva, Ovesné vločky, Sůl, Sýr Parmezán, Tuk, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Smetana sladká 12%, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní sýrový koláč postup přípravy receptu:
1 | Do připravené mísy nasypeme mouku, ovesné vločky a prášek do pečiva. Smícháme se špetkou soli, na plátky nakrájeným máslem a vejcem. Vše důkladně promícháme a uložíme do ledničky. |
2 | Dortovou formu vymažeme tukem a vložíme těsto, ze kterého nezapomeneme vytvarovat 2 centimetry vysoký okraj. |
3 | Těsto několikrát propíchneme vidličkou až na dno a dáme na deset minut předpéct. |
4 | Mezitím si smícháme na proužky nakrájenou šunku se strouhaným sýrem, nasekanými žampiony a na kostičky nakrájenou cibulí. Dále si připravíme smetanu, kterou smícháme se dvěma vejci. |
5 | Lehce opečené těsto vyndáme z trouby a posypeme směsí co nejrovnoměrněji. Poté vše zalijeme smetanovým krémem, který jsme si vytvořili. |
6 | Koláč pečeme cca 45 minut při teplotě 200 stupňů. |