Jednoduchý recept

Suchárky čajové

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37796

Ingredience

15 g Citronová kůra
20 g Cukr moučkový
80 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
50 g Droždí
50 g Mandle
200 ml Mléko polotučné
600 g Mouka pšeničná hladká
200 g Sádlo škvařené
22 g Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 129kJ
16% Sacharidy 56 g
36% Tuky 27 g
10% Sodík 205 mg
20% Bílkoviny 11 g

Suchárky čajové postup přípravy receptu:

1

Do mísy nalijeme vlažné mléko, přisypeme mouku, cukr, rozdrobené droždí, strouhanou citronovou kůru, drcené mandle, přidáme sádlo, vejce a vymícháme těsto. Necháme kynout v teple.

2

Z těsta vytvarujeme dva bochníky, plech potřeme tukem a bochníky na něj položíme, necháme ještě chvíli nakynout a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě dozlatova. Bochníky vyndáme a necháme vychladnout.

3

Vychladlé nakrájíme na krajíčky, obalíme ve vanilkovém cukru, vyskládáme na suchý plech a usušíme v troubě při otevřených dvířkách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept