Recept

Hovězí oháňka s celerem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37797
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 g Celer řapíkatý
250 g Cibule
1,3 kg Hovězí oháňka
30 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
15 g Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 g Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
900 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 017kJ
3% Sacharidy 10 g
18% Tuky 13 g
15% Sodík 299 mg
29% Bílkoviny 16 g

Hovězí oháňka s celerem postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme lžíci oleje, dáme na něj oháňku a zprudka 10 minut dohněda po všech stranách smažíme. Vyjmeme ji.

2

Do hrnce vložíme nasekanou cibuli, rajský protlak, petržel, tymián, bobkový list, sůl a pepř. Zalijeme vodou a do vroucí vody vrátíme oháňku. Vaříme zvolna 2 hodiny.

3

Když maso odpadá od kosti, oháňku z vývaru vyjmeme. Z oleje a mouky připravíme středně světlou jíšku a zaléváme ji vývarem z oháňky. Provaříme na hustotu omáčky. Na závěr dáme nahrubo nakrájený celer a ještě krátce povaříme.

4

Do omáčky s celerem přidáme maso obrané od kosti. Podle chuti dokořeníme a posypeme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept