Domácí knedlíky s houbovým ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí knedlíky s houbovým ragú
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37798 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 ks | Cibule |
500 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 polévková lžíce | Libeček |
500 g | Lišky čerstvé |
2 špetka | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl mořská |
2,5 l | Voda pitná |
domácí Crème fraîche | |
---|---|
2 polévková lžíce | Podmáslí kysané 1% |
2,5 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
knedlíky | |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
2,5 dl | Mléko plnotučné |
6 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 160,2mg |
Draslík | 768,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 397,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Libeček, Lišky čerstvé, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Podmáslí kysané 1%, Smetana 16% (pochoutková), Maizena - kukuřičný škrob, Mléko plnotučné, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí knedlíky s houbovým ragú postup přípravy receptu:
1 | Den předem si připravíme domácí "Crème fraîche". Vyšleháme 2,5 dl zakysané smetany se 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, pak vše zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin odstát. |
2 | Druhý den uvaříme knedlíky: do mísy dáme rohlíky, nakrájené na malé kostičky, přidáme k nim vajíčka a mléko, dobře vše promícháme, potépřidáme Maizenu (škrob), drobně pokrájený a omytý kerblík, pepř, muškátový oříšek, sůl (1 lžičku), znovu těsto dobře zpracujeme a necháme odpočinout. |
3 | Tvrdé lesní houby (hřiby, lišky) očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostky, očištěné cibule nakrájíme nadrobno. Omyjeme snítku libečku a rozkrájíme ho nadrobno. |
4 | V hrnci rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli. Stálým mícháním ji osmažíme do zlatova, přidáme houby, ochutíme je solí, kmínem, libečkem a vydusíme je z vody. Když se začnou smažit, přimícháme domácí "Crème fraîche" a pod pokličkou dusíme 10 minut. |
5 | Ve druhém hrnci přivedeme k varu 2,5 litru vody se solí (1 lžička). Vypracované těsto na knedlíky dáme na pomoučněný vál, rozdělíme na 12 dílů, vytvoříme 12 kulatých knedlíků. Pokládáme je do vařící vody a pomalu vaříme vaříme 12 - 15 minut. |
6 | Ragů podáváme s rozpůlenými knedlíky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.