Kapusta dušená s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapusta dušená s vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3780 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Kapusta hlávková |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 377,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 301,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapusta dušená s vejci postup přípravy receptu:
1 | Kapustu omyjeme a povaříme v osolené vodě do poloměkka. Rozpůlíme ji a necháme okapat. |
2 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kapustu, osolíme a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec přilijeme rozkvedlaná a osolená vejce a za občasného míchání je necháme ztuhnout. |