Jednoduchý recept

Domácí krémová smetana - Crème fraîche

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 1 minut
Doba přípravy: 1 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37800

Ingredience

2 polévková lžíce Podmáslí kysané 1%
2,5 dl Smetana 16% (pochoutková)

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 456kJ
1% Sacharidy 3 g
13% Tuky 10 g
0% Sodík 0 mg
4% Bílkoviny 2 g

Domácí krémová smetana - Crème fraîche postup přípravy receptu:

1

Den předem si vyšleháme 2,5 dl zakysané smetany s 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, pak ji zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin stát.

2

Druhý den takto připravenou krémovou smetanu použijeme podle potřeby k ochucení pokrmů.

Poznámka

Pokud použijeme menší množství, zbytek uzavřeme do sklenice a v chladničce ji můžeme uchovat 3-5 dní pro další použití.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept