Recept

Plněná telecí pečeně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37802
Kategorie: Maso

Ingredience

1,3 kg Telecí kýta
150 ml Vývar drůbeží
Marináda
10 g Citronová kůra
40 ml Citronová šťáva
3 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
20 g Tymián čerstvý
150 ml Víno bílé
Nádivka
10 g Citronová kůra
30 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
40 g Šalotka
40 g Slanina vepřová
75 g Špenát listový čerstvý
60 g Strouhanka
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 245kJ
3% Sacharidy 12 g
30% Tuky 23 g
60% Sodík 1 g
102% Bílkoviny 57 g

Plněná telecí pečeně postup přípravy receptu:

1

Přísady na marinádu smícháme, naklepané maso v marinádě několikrát

2

obrátíme a 2 dny necháme v chladničce marinovat.

3

Nádivka: kostičky slaniny vyškvaříme, přidáme máslo a nasekanou šalotku a osmažíme ji. Přidáme nakrájený špenát a na šalotce jej asi 3 minuty průběžně promícháváme a upravujeme. Sejmeme z ohně, přidáme citronovou kůru, strouhanku, podle chuti sůl a pepř. Zamícháme, směs spojíme vejcem a necháme úplně vychladnout.

4

Maso z marinády vyndáme, marinádu uchováme. Maso potřeme nádivkou a zavineme.

5

Maso dáme na pekáč a podlijeme marinádou. Během pečení poléváme maso vypečenou šťávou a podléváme vývarem. Pečeme 25 minut na každých 500 g v předehřáté troubě při 180 °C (plyn 4), až z masa vytéká čirá šťáva. Maso přemístíme na talíř, volně překryjeme alobalem a necháme na teplém místě 10 minut stát.

6

Odstraníme snítky tymiánu. Pekáč postavíme na sporák, přilijeme zbytek marinády a vývaru, přivedeme k varu a mícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Šťávu 5 minut povaříme, aby zhoustla a svařila se asi na polovinu.

7

Šťávu ochutnáme, dokořeníme a nakrájíme maso a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept