Jednoduchý recept

Mandlová srdíčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37804

Ingredience

1 špetka Anýz mletý
1 špetka Badyán
270 g Cukr moučkový
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
70 g Mandle
300 g Mouka pšeničná hrubá
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Skořice mletá
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
Na plech,potření a ozdobení
40 g Mandle
10 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 522kJ
24% Sacharidy 87 g
31% Tuky 24 g
2% Sodík 44 mg
24% Bílkoviny 13 g

Mandlová srdíčka postup přípravy receptu:

1

Máslo umícháme, přidáme cukr, vejce a žloutek a důkladně utřeme. Vmícháme mleté mandle, skořici, tlučený anýz, tlučený badyán, kypřicí prášek a mouku.

2

Vypracujeme těsto, na pomoučeném vále rozválíme na plát, formičkou vykrájíme srdíčka a rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi a ve středně vyhřáté troubě upečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept