Mandlová srdíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlová srdíčka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37804 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 špetka | Anýz mletý |
1 špetka | Badyán |
270 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
70 g | Mandle |
60 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Skořice mletá |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Na plech,potření a ozdobení | |
---|---|
40 g | Mandle |
10 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 198,4mg |
Draslík | 180,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Skořice mletá, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlová srdíčka postup přípravy receptu:
1 | Máslo umícháme, přidáme cukr, vejce a žloutek a důkladně utřeme. Vmícháme mleté mandle, skořici, tlučený anýz, tlučený badyán, kypřicí prášek a mouku. |
2 | Vypracujeme těsto, na pomoučeném vále rozválíme na plát, formičkou vykrájíme srdíčka a rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi a ve středně vyhřáté troubě upečeme. |