Cukroví z vepřových škvarků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cukroví z vepřových škvarků
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 37806 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
0,3 ks | Citrony |
50 g | Cukr moučkový |
100 g | Džem rybízový |
2 ks | Hřebíček |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Skořice mletá |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 g | Vepřové škvarky |
Na posypání | |
---|---|
20 g | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 123,4mg |
Draslík | 19,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Hřebíček, Skořice mletá, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cukroví z vepřových škvarků postup přípravy receptu:
1 | Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, tlučený hřebíček a na masovém strojku dvakrát umleté vepřové škvarky. Vmícháme žloutky, vypracujeme těsto a necháme na chladném místě cca 15 minut odležet. |
2 | Poté těsto vyválíme na tenký plát, formičkou vykrájíme hvězdičky nebo jiné tvary, rozložíme na suchý plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do růžova. Hotové cukroví spojíme po dvou rybízovým džemem a posypeme cukrem. |