Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 37807

Ingredience

1 ks Květák
450 g Listové těsto
1 ks Petržel - nať
150 g Smetana 12% (konzumní)
150 g Sýr Eidam cihla 45%
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
6 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
150 ml Víno bílé
300 g Šunka od kosti

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 202kJ
8% Sacharidy 29 g
47% Tuky 35 g
36% Sodík 724 mg
38% Bílkoviny 22 g

Květákový dort postup přípravy receptu:

1

Očistíme květák a rozdělíme ho na růžičky. Vložíme ho do osolené vody a necháme uvařit. Vodu slijeme, květák necháme okapat a vychladnout. Nastrouháme sýr a smícháme jej s nasekanou petrželí.

2

Dortovou formu vymažeme tukem a vložíme do ní listové těsto, které si připravíme podle návodu na obalu. Pomalu vykládáme květákem, který občas proložíme plátkem čerstvé šunky.

3

Nyní si namixujeme polevu. Vejce, bílé víno a smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem a rovnoměrně touto směsí zalijeme květák. Teď už jen stačí dát do trouby a péct na 180 stupňů cca 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept