Květákový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový dort
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 37807 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Květák |
450 g | Listové těsto |
1 ks | Petržel - nať |
150 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
300 g | Šunka od kosti |
150 g | Sýr Eidam cihla 45% |
1 polévková lžíce | Tuk |
6 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 247,7mg |
Draslík | 556,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Sůl, Šunka od kosti, Sýr Eidam cihla 45%, Tuk, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový dort postup přípravy receptu:
1 | Očistíme květák a rozdělíme ho na růžičky. Vložíme ho do osolené vody a necháme uvařit. Vodu slijeme, květák necháme okapat a vychladnout. Nastrouháme sýr a smícháme jej s nasekanou petrželí. |
2 | Dortovou formu vymažeme tukem a vložíme do ní listové těsto, které si připravíme podle návodu na obalu. Pomalu vykládáme květákem, který občas proložíme plátkem čerstvé šunky. |
3 | Nyní si namixujeme polevu. Vejce, bílé víno a smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem a rovnoměrně touto směsí zalijeme květák. Teď už jen stačí dát do trouby a péct na 180 stupňů cca 45 minut. |