Recept

Telecí pečeně s lososovou majonézou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 37808
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 g Pepř černý mletý
20 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
1,5 kg Telecí kýta
250 ml Víno bílé
Losová majonéza
1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Kapary
200 g Losos ve vlastní šťávě
250 ml Majonéza
125 ml Olej olivový
40 g Olivy černé
1 polévková lžíce Sezam - semena
1 g Tabasco
5 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 241kJ
2% Sacharidy 8 g
43% Tuky 32 g
39% Sodík 776 mg
81% Bílkoviny 46 g

Telecí pečeně s lososovou majonézou postup přípravy receptu:

1

Do kýty uděláme zářezy a do každého vložíme 1 lístek rozmarýnu a plátek česneku. Osolíme, opepříme a zbylý rozmarýn a česnek do masa vetřeme.

2

Maso dáme na pekáč a podlijeme vínem. Zakryjeme fólií a 2-2,5 hodiny pečeme doměkka v předehřáté troubě při 160 °C.

3

Vyndáme maso z trouby a necháme je zcela vychladnout ve šťávě z pečení. Maso pokrájíme na proužky a klademe je na mísu.

4

Majonéza: několik kousků lososa odložíme na ozdobení, většinu dohladka rozmixujeme s citronovou šťávou, česnekem, kapary, tymiánem a tabascem. Postupně přidáme majonézu, podle chuti sůl a pepř.

5

Majonézou polijeme kýtu na míse, ozdobíme je kousky lososa, tmavými olivami. Podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept