Telecí pečeně s lososovou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí pečeně s lososovou majonézou
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37808 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
1,5 kg | Telecí kýta |
250 ml | Víno bílé |
Losová majonéza | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Kapary |
200 g | Losos ve vlastní šťávě |
250 ml | Majonéza |
125 ml | Olej olivový |
40 g | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 g | Tabasco |
5 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 833,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé, Česnek, Citronová šťáva, Losos ve vlastní šťávě, Sezam - semena, Tabasco, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Kapary, Majonéza, Olej olivový, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí pečeně s lososovou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Do kýty uděláme zářezy a do každého vložíme 1 lístek rozmarýnu a plátek česneku. Osolíme, opepříme a zbylý rozmarýn a česnek do masa vetřeme. |
2 | Maso dáme na pekáč a podlijeme vínem. Zakryjeme fólií a 2-2,5 hodiny pečeme doměkka v předehřáté troubě při 160 °C. |
3 | Vyndáme maso z trouby a necháme je zcela vychladnout ve šťávě z pečení. Maso pokrájíme na proužky a klademe je na mísu. |
4 | Majonéza: několik kousků lososa odložíme na ozdobení, většinu dohladka rozmixujeme s citronovou šťávou, česnekem, kapary, tymiánem a tabascem. Postupně přidáme majonézu, podle chuti sůl a pepř. |
5 | Majonézou polijeme kýtu na míse, ozdobíme je kousky lososa, tmavými olivami. Podáváme s pečivem. |