Recept

Telecí kotlety na hříbkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37809

Ingredience

1 polévková lžíce Estragon
15 g Houby sušené
250 g Hříbky čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 g Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
1 kg Telecí kýta
250 ml Víno bílé
3 stroužek Česnek
160 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 789kJ
5% Sacharidy 19 g
45% Tuky 34 g
33% Sodík 657 mg
105% Bílkoviny 59 g

Telecí kotlety na hříbkách postup přípravy receptu:

1

Sušené hříbky zalijeme horkou vodou a 30 minut je necháme namočené, aby změkly.

2

Mouku promícháme se solí a pepřem, kotlety v mouce lehce obalíme.

3

V pánvi rozpustíme máslo, kotlety do něj vložíme a asi 4 minuty je z každé strany smažíme.

4

Maso vyndáme z pánve a udržujeme teplé. K máslu přidáme nasekané šalotky, nakrájený česnek a za občasného míchání je zvolna několik

5

minut zpěníme, až změknou.

6

Namočené hříbky necháme okapat, vodu nevyléváme. Spolu s čerstvými nakrájenými hříbky je dáme na pánev a doměkka 3 minuty podusíme. Hřiby a cibulku vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé. Na pánev nalijeme víno a necháme je svařit asi na 3 lžíce. Přilijeme vodu z hub a necháme svařit asi na 125 ml.

7

Přimícháme smetanu a opatrně prohřejeme. Přidáme nasekaný estragon, muškátový oříšek, podle chuti sůl a pepř. Na pánev vrátíme kotlety, šalotky, houby a vše dobře prohřejeme. Ohřáté rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným estragonem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept