Telecí kotlety na hříbkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kotlety na hříbkách
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37809 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Estragon |
15 g | Houby sušené |
250 g | Hříbky čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Muškátový oříšek |
3 g | Pepř černý mletý |
160 g | Šalotka |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
1 kg | Telecí kýta |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 278,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Estragon, Hříbky čerstvé, Muškátový oříšek, Šalotka, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí kotlety na hříbkách postup přípravy receptu:
1 | Sušené hříbky zalijeme horkou vodou a 30 minut je necháme namočené, aby změkly. |
2 | Mouku promícháme se solí a pepřem, kotlety v mouce lehce obalíme. |
3 | V pánvi rozpustíme máslo, kotlety do něj vložíme a asi 4 minuty je z každé strany smažíme. |
4 | Maso vyndáme z pánve a udržujeme teplé. K máslu přidáme nasekané šalotky, nakrájený česnek a za občasného míchání je zvolna několik |
5 | minut zpěníme, až změknou. |
6 | Namočené hříbky necháme okapat, vodu nevyléváme. Spolu s čerstvými nakrájenými hříbky je dáme na pánev a doměkka 3 minuty podusíme. Hřiby a cibulku vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé. Na pánev nalijeme víno a necháme je svařit asi na 3 lžíce. Přilijeme vodu z hub a necháme svařit asi na 125 ml. |
7 | Přimícháme smetanu a opatrně prohřejeme. Přidáme nasekaný estragon, muškátový oříšek, podle chuti sůl a pepř. Na pánev vrátíme kotlety, šalotky, houby a vše dobře prohřejeme. Ohřáté rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným estragonem a servírujeme. |