Zabaglione s hrozny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zabaglione s hrozny
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3781 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
16 ks | Hroznové víno |
1 polévková lžíce | Solamyl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 431,5mg |
Draslík | 165,9mg |
Vláknina | 576,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hroznové víno, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zabaglione s hrozny postup přípravy receptu:
1 | Mixérem šleháme žloutky, cukr a škrob do světlé, nadýchané pěny. Postupně přiléváme dezertní víno, přidáme vejce a prošleháváme ve vodní lázni asi 10 minut. |
2 | Kuličky vína rozdělíme do pohárů a zalijeme zabaglione. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Dezertní víno volíme Marsalu nebo portské. Vodní lázeň: menší nádobu se směsí dáme do větší s vodou a zahříváme, voda se nesmí se vařit.