Jednoduchý recept

Lososový závin

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 37810

Ingredience

500 g Listové těsto
400 g Losos uzený
40 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
300 g Zakysaná smetana
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 936 kcal
Kilojoule 3 915kJ
13% Sacharidy 48 g
89% Tuky 66 g
12% Sodík 244 mg
65% Bílkoviny 37 g

Lososový závin postup přípravy receptu:

1

Špenát očistíme vlažnou vodou a dáme na pánev. Přidáme olivový olej a necháme pět minut na rozpálené pánvi. Pomalu mícháme, aby se špenát nepřichytil. Do špenátu přidáme špetku soli a pepře.

2

Na stole mezitím vyválíme listové těsto a potřeme ho polovinou smetany. V momentě, kdy je špenát hotový, ho rovnoměrně rozložíme na těsto. Okraje necháme volné.

3

Rozmačkáme uzeného lososa a rozložíme ho na špenát. Vezmeme zbytek smetany a potřeme s ním celý obsah závinu. Vše pak pomalu stočíme. Ještě než dáme závin do trouby, potřeme ho rozšlehaným vejcem. Pak už jen dáme do předehřáté trouby, kde se peče cca 40 minut při 180 stupních Celsia.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept