Lososový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososový závin
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 37810 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
400 g | Losos uzený |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
300 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 204,5mg |
Draslík | 678,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos uzený, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososový závin postup přípravy receptu:
1 | Špenát očistíme vlažnou vodou a dáme na pánev. Přidáme olivový olej a necháme pět minut na rozpálené pánvi. Pomalu mícháme, aby se špenát nepřichytil. Do špenátu přidáme špetku soli a pepře. |
2 | Na stole mezitím vyválíme listové těsto a potřeme ho polovinou smetany. V momentě, kdy je špenát hotový, ho rovnoměrně rozložíme na těsto. Okraje necháme volné. |
3 | Rozmačkáme uzeného lososa a rozložíme ho na špenát. Vezmeme zbytek smetany a potřeme s ním celý obsah závinu. Vše pak pomalu stočíme. Ještě než dáme závin do trouby, potřeme ho rozšlehaným vejcem. Pak už jen dáme do předehřáté trouby, kde se peče cca 40 minut při 180 stupních Celsia. |