Recept

Řízek v parmské šunce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37814

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
400 g Telecí kýta
125 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
10 g Šalvěj čerstvá
60 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 239 kcal
Kilojoule 999kJ
1% Sacharidy 4 g
16% Tuky 12 g
30% Sodík 595 mg
40% Bílkoviny 22 g

Řízek v parmské šunce postup přípravy receptu:

1

Kýtu nakrájíme na řízky, které dáme mezi mikrotenové sáčky a naklepeme na sílu 3 mm.

2

Na každý plátek položíme 2-3 lístky šalvěje, navrch přitiskneme plátek šunky. Na talíř nasypeme mouku, osolíme a opepříme. Řízky

3

z obou stran v mouce lehce obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.

4

Na pánvi rozehřejeme polovinu másla. Když začne pěnit, postupně na něm smažíme řízky, 2 minuty z každé strany, během smažení je potřeme po jedné straně špetkou česneku. Usmažené je udržujeme teplé.

5

Na pánev vlijeme víno, a několik minut je necháme svařit asi na

6

2 lžíce. Přimícháme smetanu, opatrně prohřejeme, ochutnáme. Omáčkou polijeme řízky na vyhřátých talířích a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept