Řízek v parmské šunce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízek v parmské šunce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37814 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Šalvěj čerstvá |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
60 g | Šunka parmská |
400 g | Telecí kýta |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 94,2mg |
Draslík | 430,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 147,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Šalvěj čerstvá, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízek v parmské šunce postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nakrájíme na řízky, které dáme mezi mikrotenové sáčky a naklepeme na sílu 3 mm. |
2 | Na každý plátek položíme 2-3 lístky šalvěje, navrch přitiskneme plátek šunky. Na talíř nasypeme mouku, osolíme a opepříme. Řízky |
3 | z obou stran v mouce lehce obalíme, přebytečnou mouku oklepneme. |
4 | Na pánvi rozehřejeme polovinu másla. Když začne pěnit, postupně na něm smažíme řízky, 2 minuty z každé strany, během smažení je potřeme po jedné straně špetkou česneku. Usmažené je udržujeme teplé. |
5 | Na pánev vlijeme víno, a několik minut je necháme svařit asi na |
6 | 2 lžíce. Přimícháme smetanu, opatrně prohřejeme, ochutnáme. Omáčkou polijeme řízky na vyhřátých talířích a ihned podáváme. |