Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 37815
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

190 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Pórek
3 ks Rajčata
250 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 45%
200 g Sýr ementálského typu
4 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 630kJ
11% Sacharidy 39 g
24% Tuky 18 g
11% Sodík 218 mg
35% Bílkoviny 20 g

Rajčatový dort postup přípravy receptu:

1

Se 175 g mouky smícháme špetku soli a na plátky nakrájené máslo. Přidáme 50 ml vody a vše pořádně promícháme. Necháme pak těsto na chladném místě pracovat.

2

Nakrájíme všechny ingredience. Pórek nakrájíme na kolečka a lehce opečeme na rozpáleném másle na pánvi, okořeníme špetkou pepře, soli a muškátu. Nastrouháme sýry a smícháme se smetanou a vejci.

3

Těsto vyválíme na pracovní desce a dáme do formy. Pórek rozložíme na těsto, vše posypeme sýrovou omáčkou, kterou jsme vytvořili.

4

Na vrch dortu dáme na plátky nakrájená rajčata a celý dort dáme do trouby, kde při 180 stupních Celsia pečeme 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept