Špenátové torteletts - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové torteletts
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 37816 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Smetana zakysaná 15% |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 112,1mg |
Draslík | 143,6mg |
Vláknina | 911,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové torteletts postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme všechny ingredience na těsto. Mouku, cukr, špetku soli, na plátky nakrájené máslo a vejce. Vše promícháme v těsto, které se bude velmi drobit. Mísu pak dáme do ledničky. |
2 | Vymažeme formičky na torteletts. Listový špenát opláchneme a osušíme. Nakysanou smetanu smícháme s vejci a mlékem, přidáme sůl a pepř (nemusíme kořením šetřit). |
3 | Vyndáme těsto z chladničky a rozválíme ho. Vyplníme formičky těstem a přidáme na něj osušený špenát. Vše zalijeme smetanovým krémem. |
4 | Pečeme v troubě cca 30 minut při 180 stupních Celsia. Můžeme podávat vlažné či studené. |