Jednoduchý recept

Sýrový tolar

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 37817

Ingredience

70 g Mandle
150 g Mouka pšeničná hladká
200 g Máslo čerstvé
200 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 81 kcal
Kilojoule 340kJ
1% Sacharidy 3 g
9% Tuky 6 g
4% Sodík 82 mg
5% Bílkoviny 3 g

Sýrový tolar postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s mandlemi a strouhaným parmezánem. Přidáme žloutek (bílek ponecháme stranou) a na plátky nakrájené máslo. Vše zpracujeme na drobené těsto, které dáme na chvíli do chladu.

2

Těsto pak rozválíme na tenký plát a vykrajujeme tolary, které přendáme na vymazaný plech. Bílek ušleháme a potřeme jím sýrový tolar. Vršek tolaru ještě ozdobíme jednou mandlí. Všechny tolary dáme do trouby a pečeme deset minut při 200 stupních Celsia.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept