Sýrový tolar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový tolar
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 37817 |
Ingredience
70 g | Mandle |
200 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 551,5mg |
---|---|
Cholesterol | 15,5mg |
Draslík | 18,9mg |
Vláknina | 427,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový tolar postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s mandlemi a strouhaným parmezánem. Přidáme žloutek (bílek ponecháme stranou) a na plátky nakrájené máslo. Vše zpracujeme na drobené těsto, které dáme na chvíli do chladu. |
2 | Těsto pak rozválíme na tenký plát a vykrajujeme tolary, které přendáme na vymazaný plech. Bílek ušleháme a potřeme jím sýrový tolar. Vršek tolaru ještě ozdobíme jednou mandlí. Všechny tolary dáme do trouby a pečeme deset minut při 200 stupních Celsia. |