Telecí plátek s Marsalou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plátek s Marsalou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37818 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
400 g | Telecí kýta |
125 ml | Víno Marsala |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 471,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Víno Marsala, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plátek s Marsalou postup přípravy receptu:
1 | Z kýty nařežeme plátky, které vložíme mezi 2 mikrotenové sáčky a naklepeme je na sílu 3 mm. |
2 | Mouku osolíme a opepříme a lehce v ní obalíme řízky. |
3 | Rozehřejeme 30 g másla a řízky na něm postupně 2 minuty z obou stran dozlatova osmažíme. Osmažené je udržujeme teplé. |
4 | Rozpálíme i zbylé máslo, přidáme nasekanou cibuli a zvolna ji 5 minut necháme zpěnit, aby změkla a byla mírně dohněda osmažená. Přilijeme marsalu, mícháme a svaříme ji na 2 polévkové lžíce. Přidáme vývar a svaříme na 90 ml. |
5 | Do pánev vrátíme řízky, přelijeme je šťávou a prohřejeme. Zdobíme nasekanou petrželí. |