Recept

Telecí plátek s Marsalou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 37818
Kategorie: Maso

Ingredience

120 g Cibule
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
5 g Sůl
400 g Telecí kýta
125 ml Víno Marsala
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 167kJ
2% Sacharidy 6 g
19% Tuky 14 g
32% Sodík 649 mg
39% Bílkoviny 22 g

Telecí plátek s Marsalou postup přípravy receptu:

1

Z kýty nařežeme plátky, které vložíme mezi 2 mikrotenové sáčky a naklepeme je na sílu 3 mm.

2

Mouku osolíme a opepříme a lehce v ní obalíme řízky.

3

Rozehřejeme 30 g másla a řízky na něm postupně 2 minuty z obou stran dozlatova osmažíme. Osmažené je udržujeme teplé.

4

Rozpálíme i zbylé máslo, přidáme nasekanou cibuli a zvolna ji 5 minut necháme zpěnit, aby změkla a byla mírně dohněda osmažená. Přilijeme marsalu, mícháme a svaříme ji na 2 polévkové lžíce. Přidáme vývar a svaříme na 90 ml.

5

Do pánev vrátíme řízky, přelijeme je šťávou a prohřejeme. Zdobíme nasekanou petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept