Milánské koleno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánské koleno
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37820 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Mrkev kořen |
10 g | Oregano čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
1,5 kg | Telecí koleno |
300 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 193,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 159,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Telecí koleno, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Milánské koleno postup přípravy receptu:
1 | Silné řezy kolena obalíme v mouce s trochu soli a pepře. |
2 | V pekáči rozehřejeme máslo. Přidáváme postupně porce telecího kolena a 10 minut je dozlatova smažíme. Nádobu odstavíme na mírnější oheň, přidáme nasekanou cibuli, mrkev, celer, drcený česnek a 5 minut je za stálého míchání smažíme. |
3 | Vložíme rajčata, oregano, bobkový list a zalijeme vínem. Vrátíme maso, zakryjeme a 1,5-2 hodiny doměkka podusíme v předehřáté troubě při 160 °C. |
4 | Je-li šťáva u masa příliš řídká, vyjmeme maso a nepřikrytou šťávu svaříme, až zhoustne. Ochutnáme a dokořeníme. |
Poznámka
Těsně před podáváním posypeme maso gremolatou.