Jednoduchý recept

Milánské koleno

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37820
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
250 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mrkev kořen
10 g Oregano čerstvé
3 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
5 g Sůl
1,5 kg Telecí koleno
300 ml Víno bílé
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 985kJ
4% Sacharidy 16 g
17% Tuky 13 g
40% Sodík 805 mg
91% Bílkoviny 51 g

Milánské koleno postup přípravy receptu:

1

Silné řezy kolena obalíme v mouce s trochu soli a pepře.

2

V pekáči rozehřejeme máslo. Přidáváme postupně porce telecího kolena a 10 minut je dozlatova smažíme. Nádobu odstavíme na mírnější oheň, přidáme nasekanou cibuli, mrkev, celer, drcený česnek a 5 minut je za stálého míchání smažíme.

3

Vložíme rajčata, oregano, bobkový list a zalijeme vínem. Vrátíme maso, zakryjeme a 1,5-2 hodiny doměkka podusíme v předehřáté troubě při 160 °C.

4

Je-li šťáva u masa příliš řídká, vyjmeme maso a nepřikrytou šťávu svaříme, až zhoustne. Ochutnáme a dokořeníme.

Poznámka

Těsně před podáváním posypeme maso gremolatou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept