Dušená telecí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená telecí játra
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37822 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
15 g | Estragon |
600 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Játra telecí |
3 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 ml | Omáčka sójová |
3 g | Pepř černý mletý |
125 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 438,8mg |
Draslík | 723,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 49g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Estragon, Hovězí vývar základní, Játra telecí, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená telecí játra postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na nudličky a vyškvaříme ji v oleji. Vložíme nasekanou cibuli a za občasného míchání ji zpěníme. Přidáme na nudličky nakrájená játra, mícháme a smažíme ještě 5 minut. Vše vyjmeme děrovanou naběračkou a udržujeme teplé. |
2 | Do pánve vsypeme mouku, mícháme a necháme ji dobře v tuku osmažit. Přidáme vývar, zamícháme a vaříme, až omáčka zhoustne. |
3 | Vlijeme kečup, worcesterskou omáčku, osolíme a opepříme. Na pánev vrátíme cibuli, slaninu a játra, přikryjeme a 5 minut podusíme. Před podáváním posypeme estragonem. |