Jednoduchý recept

Telecí játra na estragonu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37824

Ingredience

1 ks Citrony
20 g Estragon
500 g Játra telecí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
2 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 418kJ
3% Sacharidy 10 g
30% Tuky 22 g
29% Sodík 585 mg
47% Bílkoviny 27 g

Telecí játra na estragonu postup přípravy receptu:

1

Ochutíme mouku solí a opepříme ji. Lehce naklepaná játra nakrájená na plátky v ní z obou stran obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.

2

Rozehřejeme v oleji polovinu másla. Když začne pěnit, přidáme polovinu jater a z obou stran je 2-3 minuty zprudka dohněda smažíme. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a udržujeme teplá. Totéž opakujeme s druhou polovinou jater.

3

Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přilijeme citronovou šťávu, přidáme nasekaný estragon a rozmícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny ode dna. Šťávou zalijeme opečená játra, ozdobíme je lístky estragonu, plátky citronu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept