Telecí játra na estragonu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra na estragonu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37824 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
20 g | Estragon |
500 g | Játra telecí |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 435,5mg |
Draslík | 581,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 49g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Estragon, Játra telecí, Sůl, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra na estragonu postup přípravy receptu:
1 | Ochutíme mouku solí a opepříme ji. Lehce naklepaná játra nakrájená na plátky v ní z obou stran obalíme, přebytečnou mouku oklepneme. |
2 | Rozehřejeme v oleji polovinu másla. Když začne pěnit, přidáme polovinu jater a z obou stran je 2-3 minuty zprudka dohněda smažíme. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a udržujeme teplá. Totéž opakujeme s druhou polovinou jater. |
3 | Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přilijeme citronovou šťávu, přidáme nasekaný estragon a rozmícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny ode dna. Šťávou zalijeme opečená játra, ozdobíme je lístky estragonu, plátky citronu a servírujeme. |