Recept

Jehněčí kýta na červeném víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 37826

Ingredience

2 kg Jehněčí kýta
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
10 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
100 ml Víno červené
300 ml Vývar jehněčí

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 929 kcal
Kilojoule 3 887kJ
1% Sacharidy 5 g
84% Tuky 63 g
36% Sodík 711 mg
137% Bílkoviny 77 g

Jehněčí kýta na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Do kýty uděláme zářezy. Pokud používáme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Kýtu osolíme a položíme tučnou stranou vzhůru na pekáč roštem, posypeme ji pepřem a bylinkami. Pečeme, teplotu v troubě snížíme na 180 °C, aby byla kýta dobře propečená, pečeme ji 20 minut na každých 500 g váhy, případně tak, aby teploměr ukazoval 80 °C. Lůj musí být křupavý a dozlatova vypečený.

2

Vyjmeme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.

3

Omáčka: z pekáče sebereme kromě polévkové lžíce všechen tuk. Pekáč postavíme na sporák, přisypeme mouku, mícháme a 2 minuty ji necháme osmahnout. Přilijeme vývar, víno, vaříme a mícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny ode dna. Povaříme 3 minuty, dokořeníme a omáčku přecedíme.

4

Kýtu dáme na mísu, ozdobíme ji snítkami rozmarýnu a tymiánu. Vinnou omáčku podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept