Salát s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s tuňákem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3783 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule červená |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Olivy černé |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 477,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Cibule červená, Mrkev kořen, Olej olivový, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata rozkrojíme na osminky. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na delší hranolky, okurky na jemné plátky. |
2 | Tuňáka vyjmeme z konzervy, nálev necháme okapat a spolu s olivami rozložíme na talíře. |
3 | Posypeme čerstvými bylinkami, dochutíme solí, zakápneme olejem a podáváme. |